Ове године Нови Сад био је домаћин државног првенства у рвању. Учешће на такмичењу узело је 26 тимова и укупно 174 рвача. Титулу шампион Србије у категорији до 77кг понео је Алекса Илић из рвачког клуба Посавина. На успеху Алекси су честитали чланови Комисије за спорт општине Обреновац.

Илић је нагласио уложен труд којим је постигао титулу државног првака Србије у рвању.

–Рвањем се бавим од 6. године, а да бих дошао до резултата сениорског првака државе требало ми је много рада и сигурно је да од када сам ушао у салу, почео сам да се спремам за тај дан и то је за сада мој највећи успех на домаћој сцени. Обреновац је први пут добио шампиона у рвању грчко-римским стилом – рекао је Илић.

Он је овом приликом нагласио, да је конкуренција на одржаном такмичењу била јака, те да је било потребно уложити велики труд како би се постигли добри резултати.

– Рвање је један од најтрофејнијих српских олимпијских спортова, те нам је драго да баш Обреновац има првака у овом спорту. Надамо се да ово неће бити последња медаља са такмичења, јер од Алексе очекујем да донесе медаље како са српских, тако и са европских манифестација. Комисија за спорт свакако ће знати да цени наше најуспешније спортисте – рекао је члан Комсије за спорт општине Обреновац Игор Вјетровић.

Илић је најавио и меморијални турнир Бранка Мартиновића.

–Турнир ће се одржати у Обреновцу, очекујем подршку општине и људи из Обреновца, да дођу да гледају. На турниру ће узети учешће такмичари из 10 земаља и најбољи рвачи света доћи ће у Обреновац – истакао је Илић.