Основна школа ”Посавски партизани” обележила је 55 година постојања, завршна свечаност поводом обележавања Дана школе одржана је у петак, 28. априла у позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”. Представници Градске општине Обреновац, наставници, сарадници и грађани присуствовали су свечаности.

Директор Основне школе ”Посавски партизани” Мирослав Крстић нагласио је да је током целе недеље, поводом обележавања Дана школе, организован низ различитих активности.

– Организована су спортска такмичења, књижевни сусрет, излет, ликовни и литерарни конкурс и квиз знања. Завршну приредбу спремали су полазници драмске и рецитаторске секције, чланови хора и оркестра наше школе – рекао је Крстић.

Ово је била прилика да се помену и успеси ученика ове школе.

– Ученици су и ове године као и претходних, постигли  изузетне резултате из свих наставних предмета. На одржаним такмичењима, освајали су прва три места. Осим тога, што су ученици успешни на такмичењима из наставних предмета, ученици су имали успеха и у ваннаставним активностима. Наша школа је ове године четврти пут заредом проглашена за најуспешнију основну школу у школском спорту на територији града Обреновца.Највећи успех имала је одбојкашка екипа девојчица наше школе, које су постале државни првак Србије. Полазници филмске секције освојили су прво место на такмичењима у Бразилу, Хрватској и Грчкој, а тренутно су на финалном такмичењу у Италији – навео је Крстић.