Градска општина Обреновац представиће се на 4. Сајму локалних самоуправа који се одржава од 29. новембра до 1. децембра на Београдском сајму. Организатори сајма су Град Београд и Министарство за регионални развој и локалну самоуправу.

Општина Обреновац ће се представити на заједничком штанду Града Београда и Привредне коморе Београда, јер је то изузетна прилика за промоцију активности, ресурса и потенцијала општина, јединица локалне самоуправе и региона Србије и Југоисточне Европе домаћим и страним компанијама – потенцијалним инвеститорима, као и донаторским организацијама и другим институцијама из земље и иностранства. 

Градска општина Обреновац представиће своје инвестиционе потенцијале на овом сајму, а на посебном округлом столу имаће презентацију локација за потенцијалне инвеститоре. 

Овогодишњи сајам локалне самоуправе одржава се истовремено са 11. међународним сајмом предузетништва “Бизнис база”, како би се континуирано подржао и подстакао развој конкурентног сектора малих и средњих предузећа и предузетништва и створила позитивна предузетничка клима за индивидуалну иницијативу. На овај начин се стварају услови за још успешније и ефикасније представљање локалних самоуправа и њиховог повезивања са привредним субјектима из Србије и иностранства ради остваривања јавно-приватног партнерства.

На сајму ће се представити и обреновачки Агрокластер, Кластер цвећа, Кластери поврћа и воћа, Пчеларкса задруга “Саће”, предузеће за производњу малтера “ZEMAX” и “FOOD&SOUL” из Кртинске. 

Овај сајам је и прилика да се са могућностима различитих градова и региона упознају потенцијални партнери – компаније, инвеститори и донатори. Теме значајне за развој локалних самоуправа у Србији и успостављање сарадње наших и локалних самоуправа из региона и Европе обрађиваће се на тематски организованим округлим столовима.