У оквиру пројекта неформалне групе младих ”Ентузијасти” под називом ”Воће за све”, који је подржан у оквиру Омладинског фонда, засађене су саднице на простору Арборетума, Јозића колибе и 10 обреновачких основних школа. Ове године програм Омладински фонд реализују у сарадњи Градска општина Обреновац, Канцеларија за младе општине Обреновац и Фондација Ана и Владе Дивац, а у оквиру пројекта који ГИЗ спроводи у партнерству са Министарством туризма и омладине под називом ”Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је да су деца кроз пројекат ”Воће за све” научила неке нове чињенице о природи и животу у природи.

– Идеја је да деци укажемо на значај природе у њиховом одрастању. Такође, кроз овај пројекат деца ће имати прилику да науче нешто ново о садницама – рекао је Богдановски.

Према речима директора Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозара Андрића, ово предузеће радо узима учешће и прихавата сарадњу у свим акцијама које спроводи Канцеларија за младе, а које су у делокругу делатности предузећа.

–  Наша обавеза је да подижемо ниво свести грађана, посебно најмлађих о значају животне средине. У Арборетуму у једном делу засађене су егзотичне врсте, док су у овом делу, где данас садимо, засађене аутохтоне врсте. Деца могу посетити Арборетум и научити нешто ново о свим врстама које смо овде засадили – навео је Андрић.