Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем за заштиту животне средине и Јавним комуналним предузећем спровела је акцију пресађивања садница са топољака на градску депонију Гребача. Акцији је присуствовао председник Градске општине Oбреновац Милош Станојевић.

Станојевић је овом приликом нагласио, да Градска опшптина Обреновац континуирано ради на заштити животнe средине, а акције сађења нових садница, како истиче, спроводе се редовно.

– Евидентно је да живимо у времену, када се клима убрзано мења, те климатске промене утичу на природне процесе и људе. Наш циљ је да заменимо новим свако стабло које због развоја наше општине, односно урбанизације уклонимо. Подсетио бих, да смо у претходних неколико месеци засадили дрворед у главној улици, а предстоји нам и сађење дрвореда у граду, за које смо добили додатна средства – рекао је Станојевић.

Директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић навео је да саднице које се саде на простору депоније Гребача одговарају потребама тог простора.

– До сада смо посадили 735 различитих садница и то у циљу спречавања еолске ерозије, још део садница пресадићемо на овој локацији, а сукцесивно ће се наставити садња и на другим местима. Настојаћемо да што је могуће већи број садница са локације топољака пресадимо, а оно што не будемо могли, заменићемо новим садницама, па ћемо имати поново исти број садница на различитим местима у Обреновцу – истакао је Андрић.