Пројекат ”Еко динар” у Обреновцу спроводи се већ 10 година заредом. Овим пројектом Градска општина Обреновац кроз финансијску подршку спортским клубовима са територије општине Обреновац, омогућила је најмлађим грађанима бесплатно бављење спортом.

Ове године средства која Градска општина донира спортским клубовима увећана су за 50%, па с тим у вези, спортски клубови који су обухваћени овим програмом, за свако дете које тренира добијају по 3.000,00 динара.

– Колико су спорт и уопште физичка активност важни у одрастању деце, зна сваки родитељ. Наш је циљ да мотивишемо родитеље да укљче децу у тренанжни процес и на тај начин унапреде сазревање детета. На тренинзима деца се друже, играју са својим вршњацима, што су добри услови за одрастање детета, а кроз бављење спортом научиће и неке конкретне и корисне ствари које ће свакако имати повољан утицај на њихов општи развој – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Уговоре о сарадњи са Градском општином за текућу годину, у оквиру програма ”Еко динар”, спортски клубови са територије општине Обреновац потписали су у марту.

Ове године уведене су и неке измене у програму ”Еко динар” које ће, између осталог, имати повољан утицај на функционисање сеоских клубова.

– Деца са села моћи ће да остану у својим клубовима, јер ће имати услове да тренирају, што ће свакако сачувати сеоске клубове. Ово је јако важно, јер ћемо сачувати спорт и у сеоским месним заједницама, дакле створени су неопходни слови да се спорт развија и у Стублинама, Грабовцу, Пироману, Баричу, Малој Моштаници, наиме сви ће имати једнаке услове – навео је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио да Градска општтина Обреновац и за будући период  планира активности којима ће унапредити развој спорта, подржавајући развој најразличитијих спортских дисциплина и укључивање младих у бављење спортом, кроз популаризацију спорта и спортских активности.

– Развијаћемо и даље наше спортске терене, фудбалске, кошаркашке, нашу спортску халу, базене, а изградњом атлетског стадиона, спорт у Обреновцу добиће нову димензију – истакао је Станојевић.

Станојевић је подсетио, да су многобројни спортисти, сада сениори, који су своје прве кораке направили у клубовима у Обреновцу, подржаним програмом ”Еко динар”, постали успешни у различитим спортовима.