Међународна трка ”Београд – Бања Лука” данас је из центра Београда прошла кроз Обреновац, где је био и први пролазни циљ овогодишње бициклистичке трке. Учешће на трци ”Београд – Бања Лука” узело је више од 500 такмичара из 30 држава. Данас су бициклисте на пролазном циљу у Обреновцу поздравили представници Градске општине Обреновац.

Свечаном представљању трке ”Београд – Бања Лука”, присуствовао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Станојевић је том приликом нагласио да је бициклистичка трка једна од прилика да се јачају везе између Србије и Републике Српске.

– На овај начин појачавамо везе. И ове године бићемо део приче. Очекујемо да ћемо у великом броју показати колико волимо Републику Српску и њене грађане. Циљ је да јачамо братство и оставимо неки шаблон, обичај за наше младе”, рекао је Станојевић.

Ово је догађај на коме Обреновац већ традиционално узима учешће, без обзира да ли бициклистичка трка креће из Обреновца или не.

– Изузетно сам срећан што смо на мапи трке која спаја два братска народа. Ово је већ 17. по реду трка ”Београд – Бања Лука”, а Обреновац је 5 пута био циљ или пролазна тачка ове трке. У нашој општини активан је бицилистички клуб ”Палеж”, а надам се да ће у некој наредној години и наш клуб моћи да узме учешће на овако озбиљној трци – навео је члан Комисије за спорт општине Обреновац Игор Вјетровић.

Према његовим речима међународна бициклистичка трка ”Београд – Бања Лука” посебна је по томе што не познаје границе, јер се трка бициклиста неће заустављати на граничним прелазима.