Дијагностички центар у Обреновцу отворио је врата за прве пацијенте, који ће по упуту лекара опште праксе долазити на заказане специјалистичке прегледе. Данас је новоотворен дијагностички центар посетио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Циљ изградње оваквог објекта јесте пре свега проширивање услуга здравственог система у оквиру општине Обреновац и подизање здравствене заштите становништва на виши ниво.

Како је и раније најављено, здравствене услуге у новом дијагностичком центру биће бесплатне за грађане, а у новом објекту радиће 11 специјалистичких служби, док ће на специјалистичке прегледе, грађане Обреновца упућивати лекари опште праксе.

– Сваке наредне среде у дијагностичком центру обављаће се прегледи. Обреновчани ће имати прилику да прегледе обављају у Обреновцу, наиме неће, као што је то био случај раније, морати да одлазе у Београд. У разговору са нашим суграђанима, сазнали смо да су неки од њих морали и више пута да одлазе на неке прегледе у град, што је посебно отежавајућа околност за пацијенте који су у лошијем здравственом стању, јер подразумева улагање времена и посебног напора – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом поручио да ће и надаље бити активности које ће доприносити побољшању услуга унутар здравственог система.

Станојевић је нагласио да је идеја да грађанима са целе територије општине Обреновац, без обзира да ли долазе из сеоских месних заједница или имају пребивалиште у градском делу опшштине, буду једнако доступне све здравствене услуге.

– Чињеница је да нема довољно лекара и здравственог особља, међутим у наредном периоду радићемо на поправљању опште слике унутар ситема здравства, односно потрудићемо се да обезбедимо довољно ресурса који ће учинити здравствену заштиту квалитетнијом, довољан број медицинских радника који ће моћи да опслуже све пацијенте и на тај начин задовољимо потребе корисника здравственог система у Обреновцу – закључио је Станојевић.