Обреновац је трећи пут заредом домаћин Koка Кола купа, а турнир у малом фудбалу организоавн је на терену Фудбалског клуба ”Ројковац”.  Догађају су присуствовали представници Градске општинe Обреновац и Комисије за спорт општине Обреновац.

Организатори наглашавају да је велики број екипа узео учешће на овом такмичењу које, како истичу, за циљ има пре свега дружење и добру забаву.

Екипе које се буду пласирале на регионално такмичење, ове године играће на теренима у Пожаревцу, док ће државно такмичење бити одржано у бањи Ждрело, а финално међународно у Сплиту.

– Међународно такмичење у Сплиту постаје традиција, деца се тамо друже, размењују искуства, навике и кроз активности заборављају антагонизме из прошлости и започињу неки нови живот – навео је директор Кока Кола купа Миодраг Гогић.

На овогодишњем такмичењу у Обреновцу, неће бити награђене само најбоље екипе такмичара, већ и фер плеј играчи који се истичу фер плеј игром на терену.

– Деца која се буду истакла фер плеј игром, добиће награду и постаће део конкуренције за одлазак на завршни турнир у Сплит. Ово је начин да мотивишемо децу да се понашају у коректном спортском духу и да такво понашање фаворизују – рекао је Гогић.

На овогодишњем турниру у малом фудбалу учешће су узели дечаци и девојчице 2007. годиште и млађи.

– Сви турнири који су до сада организовани у Обрновцу били су сјајни, нема разлога да тако не буде и данас. Ја желим да похвалим момке из Фудбалког клуба Ројковац који су се потрудили да данас све буде добро организовано, такође велика захвалност и Градској општини Обреновац која се потрудила да да свој допринос – рекла је ПР Дунав осигурање Спортских игара младих Далиборка Делибашић.