Дечји шаховки клуб “Хозе Раул Капабланка” из Обреновца организовао је шаховски турнир за децу у Библиотеци “Влада Аксентијевић” поводом обележевања годишњице клуба. Отварању турнира присуствовали су амбасадорка Републике Кубе Мерцедес Мартинес Валдес и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

У присуству тридесетак младих чланова овог клуба предеседник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић поздравио је амбасадорку Републике Кубе Мерцедес Мартинес Валдес и пожелео јој добродошлицу у Обреновац.

– Наша два народа веже дуготрајно пријатељство и јако ми је драго што је њена Екселенција амбасадорка Валдес данас са нама и што оволико деце воли и вежба шах. Желео бих да се захвалим организаторима јер се оваква слика не виђа баш сваки дан. Општина Обреновац ће наставити континуитет и подржавати спортске клубове на територији наше општине и увек стати иза оваквих манифестација – рекао је Чучковић. 

Амбасадорка Валдес нагласила је да јој је јако драго што је опет у Обреновцу међу пријатељима .

– Овај клуб носи име прослављеног шахисте и Кубанца Хозе Раула Капабланке који је написао књигу посвећену деци која крећу у тајне шаха. Желим да вам се захвалим на позиву и да кажем да су везе које наша два народа имају нераскидиве – казала је амбасадорка Валдес.

Амбасадорка Валдес уручила је председнику клуба Драгану Тришићу плакету као знак захвалности што овај шаховски клуб носи име прослављеног шахисте са Кубе.

{youtube}J1yRnQ6AluU{/youtube}