Пројекат ”Савршен дан за Web” реализован је уз помоћ Фондације Ана и Владе Дивац, Градске оппштине Обреновац и Канцеларије за младе општине Обреновац, а у оквиру програма Омладински фонд. Фокус прадавања одржана су у великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” у суботу, 8. априла.

Организатор пројекта Матеја Врањеш  нагласио је да је програм овог пројекта намењен младима са циљем да се мотивишу за даљи рад који би у будућности показао најбоље резултате.

– Предавања су прилика да се мотивишемо и упознамо важне људе из ИТ индустрије, који су дуго у ИТ свету, а спремни су да са нама поделе нека своја знања и искуства, као и да нам упуте неке практичне савете. Такође, на овом скупу планирана су и предавања везана за вештачку интелигенцију која је у данашње време неизоставан део и тренутно актуелна тема у свету ИТ – навео је Врањеш.

Он је овом приликом за наредни период најавио још мањих окупљања, предавања, а како истиче, нада се да ће овако велики скупови везани за ИТ сектор постати традиција у Обреновцу.

Предавачи на овом скупу били су успешни људи из ИТ сектора, чија су имена позната младима.

Предавач Иван Минић овом приликом истакао је предности ИТ сектора, као и заступљеност истог у модерном свету.

– ИТ сектор увек је имао добре плате, велику потражњу за новим радним местима и као такав прилика је за сваког. Такође, овај сектор нуди могућност рада са било ким у свету – рекао је Минић.

Канцеларија за младе општине Обреновац у оквиру програма Омладински фонд у сарадњи са Фондацијом Дивац подржала је многе пројекте неформалних група младих.

– Данашњи дан показатељ је да млади из Обреновца имају иницијативу да се укључе у рад локалне заједнице. Ми ћемо увек бити уз младе људе, подржаваћемо овакве пројекте и бити на располагању организаторима, када су у питању неопходни савети, помоћ приликом организације догађаја – рекао је начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски.