Након изграђених око 9 километара нове примарне водоводне мреже на територији месне зједнице Трстеница, почела су прикључења домаћинстава на градску мрежу водоснабдевања. Данас су представници Градске општине Обреновац посетили породицу Илић из Трстенице, која је поднела захтев за добијање прикључка.

Милан Арсић из месне заједнице Трстеница овом приликом захвалио је општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу ”Водовод и канализација”, који су препознали потребу изградње водоводне мреже на подручју ове сеоске месне заједнице.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић истакао је да ће у Трстеници бити прикључено 18 нових корисника, док ће 30 поднетих захтева бити реализовано након изградње нове секундарне мреже.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да ће наредне године, сва домаћинства на територији општине Обреновац имати градску воду.

– Током претходне године изградили смо водоводну мрежу у месним заједницама Велико Поље, Бровић и Трстеница, а ове године планирамо да наставимо са изградњом мреже водоснабдевања, те ће од лета бити започета изградња водоводне мреже у месним заједницама Орашац и Дрен. Наш план је да до краја 2024. изградимо водоводну мрежу у месним заједницама Љубинић и Вукићевица, да завршимо са овим радовима и на тај начин исправимо оно што људи, који су пре 20 година били на челу општине, нису имали у виду, те нису радили на изградњи ове врсте инфраструктуре – рекао је Станојевић.

Грађани месне заједнице Трстеница могу и даље подносити захтеве за добијање прикључака, а након прикупљених и груписаних захтева, радиће се на изградњи секундара и прикључивању домаћинстава на мрежу водоснабдевања.