Данас је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић угостио представнике Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, који су том приликом доставили борачке легитимације борцима који су у претходном периоду поднели захтев за признавање статуса бораца.

Помоћница министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања Татјана Миленковић овом приликом истакла је значај борачких легитимација приликом признавања борачког статуса, али и остваривања одређених права, како на локалу, тако и на целокупној територији Републике Србије.

– Подршку нашег министарства имају сви они који су својим заслугама бранили нашу отаџбину, тако да ћемо радити на томе, да пронађемо место у друштву за људе, који су то заслужили, а који су можда, до сада, били невидљиви – рекла је Миленковић.

Она је нагласила да је новим правилником којим су уређена права бораца, а који је у примени протекле 2 године, регулисано 25 права бораца.

– Идеја Министарства рад, запошљавање, борачка и социјална питања и за министра Николе Селаковића, а и свих нас је да будемо сервис за грађане, за борце и да помогнемо у остваривању свих њихових права – навела је Миленковић.

Командир полицијске станице и командир ратне јединице која је учествовала у ратнним догађањима актуелним од марта 1999. до јуна 1999. године Милутин Керезовић захвалио се министарству на борачким легитимацијама и посебно истакао, да картице које је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уручило борцима, показују да држава верификује оно што су борци радили током ратова.