Деоница ауто-пута ”Милош Велики”, од Новог Београда до Сурчина отворена је у суботу, 1. априла у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, високих државних званичника, амбасадорке Републике Кине у Београду Чен Бо и представника компаније “Чајна комјуникејшнс констракшн компани”.

Вучић је у свом обраћању посебно истакао, да ће ова нова саобраћајница скратити пут од Београда до ауто-пута ”Милош Велики”.

Он је нагласио да је путна инфраструктура један од најважнијих фактора када је у питању привлачење инвестиција и овом приликом најавио нове инвестиције у овој области.

Изградња ове путне деонице започета је у марту 2021. године, а вредност уговора, који је потписан са кинеском компанијом износи 70,5 милиона евра.

Новоизграђена путна деоница од великог је значаја и за општину Обреновац, те из тог разлога, од понедељка, 4. априла, Обреновац добија нову аутобуску линију, која ће саобраћати новом трасом.

– Ова деоница пута сада је  једна од најважнијих саобраћајница која води од Обреновца ка Београду. Ова сеобраћајница пружа многе погодности општини Обреновац, а ми ћемо радити на томе да све потенцијале које добијамо овом приликом, максимално искористимо. Овом трасом проћи ће и аутобуска линија од Сава насеља до аутобуске станице, која ће постати алтернатива старој линији 860, која до Београда води старим путем, од Барича и Умке – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Церемонији отварању ауто–пута присуствовао је и градски менаџер Мирослав Чучковић, који је искористио прилику да најави нове пројекте, који ће имати значај и за даљи развој општине Обреновац.

 

– Од понедељка почињемо израду пројекта брзе саобраћајнице Мислођи-Барич-Дубоко-Остружница. Овај пројекат је веома значајан, а у наредним недељама представићемо га грађанима. Значајно је да изградња ове саобраћајнице буде започета током 2024. године, с обзиром да ћемо ове године исходовати локацијске услове, завршити пројекат, завршити експропријацију и кренути са изградњом јако важне саобраћанице – рекао је Чучковић и овом приликом најавио у оквиру пројекта ”Чиста Србија”, изградњу канализационе мреже на територији месне зајендице Барич.

Нова саобраћајница има по 3 саобраћајне траке, пешачке и двосмерне бициклистичке стазе, а на овој траси биће 4 моста и два надвожњака.