Градска општина Обреновац у сарадњи са Градским секретаријатом за саобраћај, Агенцијом за безбедност саобраћаја и полицијом, организовала је акцију поделе дечијих ауто седишта. Након, поделе бесплатних ауто седишта и овог пута за присутне родитеље, организована је обука о правилном коришћењу дечијих ауто седишта у моторном возилу.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Иван Стојић нагласио је, да ће акције поделе бесплатних ауто седишта бити организоване квартално.

– Ова акција није предвиђена само за ову календарску годину, већ се реализација оваквих активности планира и у наредним годинама. Нагласио бих, да је протекле године рођено 700 деце, надамо се и повећању наталитета, а градска општина Обреновац радиће на заштити деце у саобраћају – рекао је Стојић.

На претходно објављен Јавни позив могли су  апилцирати родитељи чија су деца рођена у периоду од 2. децембра 2022. године до 1. марта 2023. године. Такође, подносилац пријаве морао је имати и важећу саобраћајну дозволу.

Милош Милекић из Агенције за безбедност саобраћаја овом приликом скренуо је пажњу на значај поштовања свих саобраћајних правила у превенцији саобраћајних незгода.

– Општина Обреновац је у првих 40 локалних самоуправа, када је у питању коришћење ауто седишта – истакао је Милекић.

Партнер свих активности Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац је и саобраћајна полиција.

– Замолио бих родитеље да користе седиште према правилнику и Закону о безбедности саобраћаја, како би деца била безбедна, а ми ћемо се трудити да радимо на повећању безбедности, едукацији и превенцији – рекао је начелник саобраћајне полиције ПС Обреновац Милош Николић.