Писац књига за децу Урош Петровић данас је посетио Библиотеку ”Влада Аксентијевић” и том приликом дружио се са ученицима Прве обреновачке основне школе.

Велики број деце уживао је у сусрету са књижевником, а програм који је он осмислио за децу из Обреновца био је забавног, али и едукативног карактера.

– Захваљујем на позиву и прилици да се дружим са децом из Обреновца. Не правим класичне књижевне сусрете, не читам одломке, имаћемо заједничку ”авантуру мозга”, инспирисаћу их на нове идеје, а занимљиво је да их деца увек имају, за разлику од одраслих – рекао је Петровић.

Он је овом приликом нагласио добре стране књиге и читања и објаснио, да најмлађим читаоцима мора бити понуђена интересантна литература, која ће као таква бити снажна конкуренција експанзији нових технологија.

Посета Уроша Петровића библиотеци ”Влада Аксентијевић” показује пре свега добру сарадњу између градске библиотеке и школске библиотеке, у овом случају библиотеке Прве обреновачке основне школе.

– На предлог Прве обреновачке основне школе, довели смо господина Петровића да поприча са нашом децом, да се деца забаве и науче нешто ново. Показали смо да смо за сваки вид сарадње између институција, наше библиотеке и школа – рекао је директор Библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина.

Он је најавио неке нове посете писаца за децу, те и нове сусрете са школама са територије општине Обреновац.

– Позивам представнике обреновачки основних школа да нам се јаве и предложе кога би од дечијих писаца довели и ми ћемо њиховим жељама и потребама изаћи у сусрет и финансирати овакве програме за децу – навео је Љуштина.