У библиотеци ”Влада Аксентијевић”, поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања, одржана је трибина ”Јунаци са Кошара”. Своја сећања о борбеним дејствима, приисутнима су пренели војници, војне старешине и учесници битке на Кошарама. Трибини су присуствовали представници Градске општине Обреновац.

На трибини су говорили заставници прве класе Дејан Агочевић и Слободан Радмиловић и војници Марић Миленко, Арсенијевић Јовица и други.

Комадант Карауле Кошаре Дејан Агочевић нагласио је, да су највећи хероји битке, управо војници, млади старости од око 19 година.

Према званичним подацима битка на Кошарама почела је 9 априла и завршена је 10. јуна 999. године, а током 2 месеца погинуло је 108 младих бораца.

Трибини је присуствовао велики број грађана, а директор Библиотеке ”Влада Аксентијевић” Вукашин Љуштина нагласио је да му је задовољство, што је библиотека имала прилику да угости људе који су се борли на Кошарама и Паштрику.

– Драго ми је што смо вечерас могли Обреновцу да дочарамо како је било бити војник и старешина на Кошарама и Паштрику током НАТО агресије 1999. године. Сматрам да је задатак Библиотеке ”Влада Аксентијевић” и свих културних установа, да гајимо сећање на наше хероје, да им одајемо почаст и то морамо радити за будуће генерације – рекао је Љуштина.

Поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања и ове године, као и претходних, Градска општина Обреновац организовала је низ догађаја којима ће обележити овај значајан датум.

У Спортско културном центру ”Обреновац” у петак, 24. марта са почетком у 19.00 сати биће приказан филм ”Јунаци са Кошара”, а у суботу, 25. марта у 19.00 сати на биоскопском платну биће приказан филм ”Јунаци са Паштрика”.