У току су радови на изградњи надстрешнице на простору на коме је радила робна пијаца. Након постављања надстрешнице, продавци са зелене и млечне пијаце, своје производе ће продавати на новој локацији, како би се приступило реконструкцији обреновачке пијаце у централном делу градске општине. Грађевинске радове данас су обишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Грaдске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да се грађевински радови обављају према утврђеној динамици.

–Планирано је да се радови на изградњи надстрешнице заврше до 15. маја, након чега ће све тезге са зелене пијаце бити премештене на плато, који ће имати све потребне услове за функционисање пијаце, док трају радови на изградњи нове зелене пијаце у центру града. Радови на реконструкцији пијаце почеће од 1. јуна, како је планирано – навео је Станојевић.

Градски менаџер Мирослав Чучковић изразио је задовољство, што се једна од већих инвестиција Града Београда реализује управо у општини Обреновац.

– Поред изградње суштински две пијаце у Обреновцу, радиће се на изградњи атлетског стадиона, аква парка. Суштина је да се надаље потрудимо, да се у најкраћем могућем року, до јуна створе услови да се на овај простор преселе продавци са зелене пијаце и да се тада отвори велико градилиште у центру Обреновца – рекао је Чучковић.