У Градској општини Обреновац одржана је конференција за медије на којој је објављено да ће општина Обреновац са по двадесет хиљада динара помоћи бивше раднике три предузећа у стечају, “Прва Искра” Барич, “Бора Марковић” и “Посавина АД”. Помоћ је намењена плаћању заосталих комуналних дуговања радника према комуналним предузећима.

Формирана је комисија, коју чине представници бивших радника ова три предузећа и запослених у општини Обреновац, а која ће се бавити расподелом новчане помоћи. Овом мером биће обухваћено око 2.500 бивших радника ових предузећа, а сваког месеца једнократну помоћ добијаће по 32 радника.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је велико задовољство што је општина Обреновац покренула овај програм помоћи бившим радницима ова три предузећа. Како је нагласио Чучковић, овај програм ће се реализовати у наредних пет година.

– Сваки радник добиће помоћ од по 20.000 динара и са тим новцем моћи ће да плати рачуне за комуналне услуге на територији општине Обреновац. Наравно да ова средства не могу да реше све њихове животне проблеме, али наша је обавеза да се врати осмех на лица људи који су радили у овим фирмама које су им практично отете и чији су садашњи власници оптужени пред судовима државе Србије – рекао је Чучковић.

Драгослав Мршевић, заменик председника Градске општине Обреновац, је нагласио да ово руководство живи у реалности и да у потпуности разуме проблеме својих суграђана.

– Ово је најбоља социјална мера коју је општина Обреновац спроводила у задње две деценије. Ова субвенција не значи компензацију за дугове које они потражују од својих бивших предузећа. И ми ћемо као Градска општина њима помоћи да своја права и остваре – рекао је Мршевић.

Конферецији за медије су присуствовали и представници бивших радника ових обреновачких предузећа који су изразили спремност да помогну у реализацији овог програма.

{youtube}rub-JLpu9rc{/youtube}