У току је реконструкција важне путне деонице на територији месне заједнице Конатице. Пут који повезује Конатице и Пољане након реконструкције, олакшаће свакодневни живот грађана овог дела општине. Грађевинске радове у Колубарској улици данас је обишао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Колубарска улица важна је, како за мештане Конатица и Пољана, тако и за грађане који живе у месним заједницама Мислођин, Дражевац, Јасенак.

Из Јавног предузећа за изградњу Обреновца наглашавају да ће се изградња пута радити према испланираној технологији, те ће у првом реду радова бити уклоњен комплетан слој старог асфалта након чега следе и други планирани радови.

– Неће се радити делимична санација и крпљење рупа, већ ће се радити потпуна реконструкција ове путне деонице – нагласио је Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Како истичу из Савета месне заједнице Конатице пут су пре 25 година саградили мештани, сакупљајући новац за изградњу.

– Пре 25 година мештани су скупљали део новца за асфалтирање овог пута, а данас смо успели да средства за реконструкцију ове путне деонице обезбедимо из буџета општине и државе – рекао је председник Савета месне заједнице Конатице Марко Бабић.