У току је пријављивање пољопривредних газдинстава у нови електронски регистар. Наиме, пољопривредници имају обавезу да се до 31. марта пријаве на платформу е-Аграр, како би обновили регистрацију својих газдинстава.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац наглашавају да су пољопривредници из Обреновца добили свој електронски идентификациони број, а како објашњавају сада су актуелне активности око пријављивања на портал.

– На порталу се налазе сви подаци о пољопривредном газдинству, а њихова би обавеза била да дођу код нас у Канцеларију за пољопривреду, и изврше измене и да промене податке које је трезор до сада имао. Молимо пољопривреднике да дођу и изврше неопходне измене, јер ће се субвенције исплаћивати искључиво према ономе што буде забележено на овој електронској платформи – навела је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Нови систем би требало да уштеди време, а пољопривредници ће од сада имати прилику да провере стање свог газдинства на телефонима или компјутерима.

У Канцеларији за пољопривреду подсећају да сва пољопривредна газдинства имају обавезу пријављивања у нови регистар, уколико планирају конкурисање за субвенције.

– Рок за пријављивање је 31. март и овом приликом молимо пољопривреднике да дођу  и обаве свој део посла, јер су за 1. април најављене субвенције у износу од 9.000 динара по хектару, а како би подносили пријаве за поменуте субвенције, власници пољопривредних газдинстава морају имати регулисану платформу – рекла је Мушкиња.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић искористио је прилику и похвалио рад Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац која излази у сусрет потребама пољопривредних произвођача.