Данас је у Спортско-културном центру Обреновац одржан први састанак са новоизабраним председницима савета месних заједница са територије Градске општине Обреновац. На изборима за чланове савета месних заједница чланови су бирани дирекним путем.

Састанком су водили председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и његов заменик Драгослав Мршевић. Састанку су присуствовали директори јавних предузећа и чланиви већа ГО Обреновац.

Мирослава Чучковића је на састанку истакао да ће се председници савета месних заједница убудуће у сваком тренутку моћи ослонити на општину Обреновац.

– Сваки председник савета добиће мобилни телефон и бити у сталном контакту са нама. Морам да истакнем да ови људи најбоље знају стање на терену и да нас десетак из општине не можемо сами водити бригу о свих 70 хиљада становника у Обреновцу. Зато су они врло битни за своје месне заједнице и за свој комшилук, јер најбоље знају проблеме својих комшија. Оно што је битно је да ће држава Србија обезбедити средства за пројекте у месним заједницама чији су се представници бирани директним путем и та средства нису мала. На нама је да заједно са представницима месних заједница одредимо приоритете и нађемо начин да се ти пројекти реализују – рекао је Чучковић.

На састанку је било речи и о начину борбе против елементарних непогода, чишћењу снега, противградној заштити, као и о социјалној заштити становништва.

Драгослав Мршевић, заменик председника, нагласио је да треба успоставити систем оглашавања, као и информисања надлежних у општини око конретних проблема.

– Представници месних зеједница ће морати да преузму одговорност у преношењу информација, како надлежнима у општини, тако и својим грађанима о инфрмацијама које долазе од нас. Овде конкретно мислим на најугроженије породице, социјално угрожене и све оне који се не обраћају директно нама, а имају неке проблеме. Такође не желимо да се понови ситуација да неко није информисан у вези акција и донацијa, нарочито за пољопривреду које организује Градска општина Обреновац. Сада је на представницима месних заједница да све те информације прослеђују. Такође, ускоро ће се знати ко је надлежан за које путеве,  Република,  Град или општина. Ми ћемо свaкако активно учествовати на обнови истих, као и на рашчишћавању током зимских дана – рекао је Мршевић.

Представници општине Обреновац изразили су спремност да свакој месној зеједници помогну у решавању проблема који грађани имају и које не могу сами да реше.

{youtube}mC2GQVgJNBE{/youtube}