Градска општина Обреновац реализацијом програма ”Еко динар” подржава развој спорта на територији општине Обреновац. Наиме, део активности спортских клубова са територије општине Обреновац већ годинама уназад, финaнсиран је кроз програм ”Еко динар”. Јуче су у просторијама Спортско-културног центра ”Обреновац”, представници спортских клубова из Обреновца потписали уговоре о наставку сарадње са Градском општином Обреновац. Догађају је присуствовао председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Програм подршке развоју спорта на територији градске општине Обреновац подразумева финансирање сваког регистрованог такмичара старости од 10 до 18 година са по 3.000 динара у трајању од 10 месеци.

Председник Комисије за спорт оштине Обреновац Предраг Јовановић нагласио је да преко 40 клубова регистрованих на територији општине Обреновац добија средства преко програма ”Еко динар”.

– Све оно што временом будемо мењали у правилнику који прати овај програм, као и до сада, мењаћемо у договору са представницима спортских клубова. Наиме, током десет година, колико се реализује програм ”Еко динар”, дошло је до неких промена у закону, законским актима, те смо и ми морали да изменимо неке делове правилника. Међутим, све што се буде показало нефункицоналним, мењаћемо у договору са њима, те сваки смислени предлог који буде дошао до нас од корисника овог програма, ми ћемо прихватити – навео је Јовановић.

Он је овом приликом истакао да ће новац, који је ове године издвојен за спортске клубове, бити исплаћен у већем износ у односу на прошлу годину.

– Идеја овог програма је, да деца са територије градске општине Обреновац добију прилику да се бесплатно баве спортом – рекао је Јовановић.

Клубови који су део програма ”Еко динар” морају своје активности спроводити у Обреновцу, а у раду са децом имају обавезу ангажовања лиценцираних тренера.