Градска општина Обреновац и ове године као и претходних, организацијом различитих програма обележиће годишњицу НАТО бомбардовања. Напади на Савезну Републику Југославију почели су 24. марта 1999. године.

У четвртак, 23. марта у Библиотеци ”Влада Аксентијевић” у Обреновцу биће организована трибина на којој ће говорити јунаци са Кошара, заставници прве класе Дејан Агочевић и Слободан Радмиловић, војници Марић Миленко, Арсенијевић Јовица и други.

– То су војници и старешине, који су херојском борбом успели да измене планирани ток ратних дејстава у том делу Србије. У јутарњим сатима, 24. марта на спомен плочи у градском парку, полагањем венаца, одаћемо пошту свим погинулим борцима из ратова 1999. године, а у 19.00 сати у Спортско-културном центра ”Обреновац” биће приказан филм ”Хероји са Кошара” – рекао је члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

У биоскопској сали Спортско-културног центра ”Обреновац” у суботу, 25. марта са почетком у 19.00 сати биће приказан филм ”Хероји са Паштрика”, а улаз на филмску пројекцију биће бесплатан.