Градска општина Обреновац расписала је Јавни позив за доделу бесплатних дечијих ауто седишта. Родитељи који су заинтересовани да аплицирају на Јавни позив, могу то учинити лично, предајом пријаве са припадајућом неопходном документацијом на писарници Градске општине или електронским путем, попуњавањем пријавног формулара објављеном на званичном сајту градске општине Обреновац.

Правилно коришћење ауто седишта у моторном возилу, један је од начина да се повећа безбедност деце, учесника у саобраћају.

– На претходној подели ауто седишта, обећали смо да ћемо се потрудити да у наредном периоду, од децембра 2022. до децембра 2023. године, сва деца са територије општине Обреновац добију бесплатно ауто седиште. Позвао бих све родитеље, да не пропусте прилику, да аплицирају, поднесу потребну документацју и остваре право на бесплатно ауто седиште за дете – рекао је председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Иван Стојић.

На Јавни позив могу апилцирати родитељи чија су деца рођена у периоду од 2. децембра 2022. године до 1. марта 2023. године. Такође, подносилац пријаве мора имати важећу саобраћајну дозволу.

– Сматрам да је родитељима који су добили децу, важна безбедност најмлађих, што је један од циљева ове акције. Међутим, са друге стране, ауто седиште је нешто што је обавезно поседовати, али није јефтино, те је Градска општина Обреновац ово идентификовала као потребу грађана и на овај начин, континуираним споровђењем ових акција, помогла Обреновчанима – навео је Стојић.

Све додатне информације о условима и начинима пријављивања на Јавни позив, заинтересовани грађани могу потражити на сајту градске општине Обреновац.

Рок за достављање пријава је понедељак, 27. март.