У позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” одржан је квиз ”Пажљивкова смотра”. Деца предшколског и школског узраста, ученици првог и другог разереда основне школе узели су учешће у овом квизу и показали знање о основним саобраћајним правилима и безбедности учесника у саобраћају. Организатори догађаја су општинска Комисија за безбедност у саобраћају, републичка Агенција и саобраћајна полиција.

Председник Комсије за безбедност у саобраћају Иван Стојић нагласио је, да је циљ организовања оваквих догађаја, управо повећење нивоа безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

– Јуче су у Пажљивкој смотри учешће узели предшколци, а победници такмичења су предшколци из вртића ”Кунг Фу Панда”, који ће отићи и на регионално такмичење. Циљ овог квиза није само такмичење, већ и едукација а уз то и начин да проверимо знање наших малишана и у складу са тим осмислимо наше даље кораке у наредном периоду – рекао је Стојић.

Стојић је овом приликом подсетио, да је у децембру прошле године отпочела акција поделе часописа ”Пажљивкова правила” ученицима првог разреда основне школе.

Он је нагласио да ће и у наредном периоду као до сада, бити спровођене акције којима је основни циљ унапређење знања о основним правилима у саобраћају и безбедности свих учесника у саобраћају.

Ово такмичење подржале су обреновачке фирме које се баве превозом путника. Наиме аутопревозничке компаније ”Ласта” и ”Стрела” обезбедиле су пригодне поклоне за победнике и другопласиране учеснике такмичења.

На такмичењу у конкуренцији основаца, најбоље знање показали су ученици првог разреда из Дражевца и другог разреда из Прве обреновачке основне школе.