У просторијама некадашњег биоскопа ”Палеж”  свечано су додељена признања спортистима, клубовима, спортским радницима и тренерима, који су остварили најбоље резултате у претходној календарској години и на тај начин допринели развоју спорта у Обреновцу. Признања су додељена у 18 категорија.

Признања најбољим спортистима, спортским радницима и свима онима који су својим радом у претходној години допринели развоју спора у Обреновцу,  уручена су у организацији Спортског савеза Обреновца и Комсије за спорт.

На свечаној додели признања, обреновачке спортисте поздравио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је пре свега нагласио изуезтно посвећен рад спортиста у протеклој години, као и добре резлтате који су спорт у Обреновцу подигли на виши ниво.

– У наредном пориоду трудићемо се да обзбедимо најбоље могуће услове за наше спортисте, како би постизали изуезтне резултате – рекао је Станојевић.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је добре резлтате спортиста у претходном периоду и додао да ће општина Обреновац и Комсија за спорт и даље подржавати развој спорта у Обреновцу.

–Трудићемо се и надаље, да изађемо у сусрет нашим спортистима, да им помогнемо, а надам се да ћемо им у будућности помоћи и више. Оно што спортисти раде за наш град је толико велико и важно – истакао је Јовановић.

Одбојкашком клубу ТЕНТ отишло је неколико признања у различитим категоријама.

Најбољи спортиста сениор за 2022. годину је Душан Милошевић из ККК ”Забрежје” и члан државне репрезентације Србије.

У млађим категоријама, титулу најбоље спортисткиње понела је Сташа Величковић из џудо и самбо клуба ”Обреновац”, а из категорије најбољег спортисте Милан Марковић  из џудо и самбо клуба ”Хаџиме”.

Најбоља мушка сениорска екипа за 2022. годину је КМФ ”Палеж”, а признање за животно делу у обреновачком спорту добио је Драган Лапчевић.

Признања су уручена Oсновној школи ”Посавски партизани” и Гимназији, а Jавно предузеће Спортско-културни центар ”Обреновац” добило је признање за несебичну помоћ и подршку коју пружа спортским клубовима Обреновца.