Балетски студио ”Идеа”  био је домаћин и организатор другог ”Art of dance” фестивала. У позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” наступило је више од 800 играча из балетских и плесних школа из Србије и иностранства.

Фестивал ”Art of dance” организован је под покровитељством Градске општине Обреновац.

– Обреновац је данас велики центар игре. Наступиће такмичари старости од 2,5 године до сениора, играча преко 30 година, плесачи који играју класичан балет, савремени, џез до оних који играју орјентални, хип хоп плесове, гимнастичке – рекла је Александра Стојановић испред балетског студија ”Идеа”.

Директорка ”Art of dance” фестивала Ивана Ивановски Илић нагласила је, да се и ове године као и претходне за наступ на фестивалу пријавио велики број клубова.

– Пријавило се преко 30 клубова из Србије, али и из региона. Долазе нам такмичари из Македоније, Босне, Италије. Веома смо срећни што овај вестивал постаје овако посећен и што можемо угостити оволики број људи из Србије и иностранства – навела је Ивановски Илић.

На овогодишњем фестивалу, жири су чинили истакнути уметници из света балета и плеса.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић истакао је, да Градска општина Обреновац пружа подршку оваквим фестивалима и додао, да верује да ће фестивал игре у Обреновцу постати традиционална манифестација.

Најбоље пласираним учесницима фестивала уручни су медаље и пехари, док су пријатељи фестивала, са овог догађаја понели захвалнице.