На простору робне пијаце у Обреновцу, 1. марта отпочели су радови на изградњи надстрешнице. Рок за завршетак радова је 90 дана, након чега ће на ову локацију из центра града бити измештене зелена и млечна пијаца, како би се приступило реконструкцији обреновачке пијаце.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима обишао је радове на изградњи надсрешнице и том приликом нагласио, да ће након изградње, нова реконструисана пијаца у центру града, изменити целокупан изглед градског језгра.

– Простор на коме је до скоро радила робна пијаца, у наредна два месеца биће измењен, односно на овом месту биће изграђена надстрешница, након чега ће бити премештене млечна хала, зелена и робна пијаца – рекао је Станојевић.

Станојевић је замолио грађане и продавце да буду стрпљиви док трају радови, међутим како истиче, простор који ће, по завршетку радова на изградњи надстрешнице, бити на располагању продавцима на робној и зеленој пијаци, гарантоваће добре услове, како трговцима тако и купцима.

Док траје изградња надстрешнице, робна пијаца радиће на удаљености од  неколико десетина метара од старе локације.