Жене из Обреновца у великом броју, одазвале су се хуманој акцији добровољног давања крви, која је организована у четвртак, 9. марта у просторијама Црвеног крста Обреновац, под слоганом ”Ништа без жена”. Акцију добровољног давања крви посетили су председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и секретар Црвеног крста Београд Никола Прица.

Секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић истакла је да статистички подаци о добровољном давалаштву крви говоре да су најчешћи даваоци крви особе мушког пола, док је удео жена у акција добровољног давања крви свега 20%.

Подаци говоре да се најчешће на акције добровољног давања крви одазивају жене старости између 18 и 30 година.

– Црвени крст Обреновац већ традиционално, сваког четвртка организује акције добровољног давања крви, а Обреновчани показују своју хуманост тако што дају део себе, како би неко други наставио живот – истакао је Прица.

Он је овом приликом позвао све грађане, старости од 18 до 65 година, да одвоје време и дођу у просторије Црвеног крста како би дали крв.

Обреновчанкама на хуманости захвалио је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Жене данас дају пример хуманости, како би требало да се сви понашамо. Велику захвалност дугујем свим дамама које су се данас одазвале редовној акцији Црвеног крста и позвао бих све људе добре воље, који имају могућности и здравствених услова, да се одазову оваквим акцијама, дођу у просторије Црвеног крста и помогну сваку акцију коју организује Црвени крст Обреновац, како бисмо и ове и наредне године поново дошли до признања за хуманост и на тај начин Обреновац позиционирали на место најхуманијих градова Србије – навео је Станојевић.