Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе градске општине Обреновац, у оквиру програма неформалног образовања, реализује три бесплатна курса језика за младе из Обреновца. Курсеви су намењени незапосленима, студентима и средњошколцима између 15 и 30 година.

Млади Обреновчани у наредна 3 месеца имаће прилику да похађају курсеве енглеског и француског језика за почетнке, као и курс енглеског језика ”Business Start-up” – курс пословног језика за почетнике.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је, да су програми које Канцеларија за младе нуди и овога пута резултат истраживања потреба младих Обреновчана.

– На основу непосредног разговора са младима, обиласком средњих школа и путем упитника закључили смо да су млади заинтересовани за почетне курсеве енглеског и француског језика, као и курс пословног енглеског јзика. Ове године на курсеве језика пријавило се око 100 полазника – рекао је Богдановски.

Курс француског језика после неколико сезона паузе, поново се нашао на листи бесплатних курсева страних језика намењених младима.

Почетни курс француског језика заснива се на основној конверзацији, а полазници ће након одслушаног курса усвојити знања која ће моћи да примене у једноставним животним ситуацијама.