У малој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац”одржана је трибина намењена пољопривредним произвођачима са територије градске општине Обреновац. На трибини су представљени јавни позиви који се односе на подстицаје намењене пољопривредним пљоизвођачима. Присутни су имали прилику да се упознају са садржајем јавних позива, али и са условима и начинима аплицирања и оставривања права на субвенције. На трибини је учешће узео председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Секретаријат за пољопривреду града Београда расписао је јавне позиве за доделу субвенција регистрованим пољопривредним газдинствима. Расписано је 5 јавних позива на које могу аплицирати пољопривредни произвођачи. Пољопривредници ће имати прилику да унапреде начин производње, обнове механизацију и на тај начин остваре веће приносе.

Из Секретаријата за пољопривреду наглашавају да су ове године у односу на претходну, повећани подстицаји намењени пољопривредним произвођачима.

Процедуре за подношење пријава на објављене јавне позиве су поједностављене и све неопходне информације о садржају јавних позива и начинима аплицирања, као и помоћ око попуњавања пријава и припреме потребне документације, грађани могу добити у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац, као и на званичном сајту града Београда.