На Сајму туризма у Београду међу бројним излагачима, представници Градске општине Обреновац представиће туристичке потенцијале ове општине.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић нагласио је, да је Међународни сајам туризма добра прилика да општина Обреновац свим посетиоцима укаже на многобројне туристичке потенцијала које има ова општина, са поебним акцентом на многобројне садржаје које би потенцијално користили грађани Београда.

– Поменуо бих пре свега бању у центру града, општинско варошко купатило које је комплетно реновирано 2018. године и које данас изгледа као било који други европски бањски центар – навео је Јовановић.

Он је овом приликом представио и излетничку шуму Забран, коју посећује све већи број људи.

– Забран пружа многобројне садржаје за рекреацију, спорт. Такође овамо је смештен и Авантура парк, који је потпуно бесплатан за све посетиоце. Важно је поменути и базене, који су најтоплији у зимском периоду, а лети је доступан и мали аква парк, док су тренутно актуелни радови на изградњи великог аква парка. Не треба заборавити ни садржаје на Цевки, која је такође реконструисана, у пртходних неколико година изграђени су нови базени и тушеви – рекао је Јовановић.

Туристи који посете општину Обреновац неретко одлучују да обиђу и манастире у Грабовцу и Мислођину.

Јовановић је нагласио, да су у току радови на реконструкцији хотела у Обреновцу, који ће такође употпунити туристичку понуду ове општине, а преко пута хотела почеће радови на изградњи атлетског центра, односно атлетског стадиона.

Ове године сајам се организује под слоганом ”Кад је одмор није тешко”, а организатори ове манифестације очекују више од 60.000 посетилаца до недедеље, 26. фебруара, до када је и отворен сајам.