Канцеларија за младе градске општине Обреновац, у оквиру програма неформалног образовања, реализује три бесплатна курса језика за младе из Обреновца. Курсеви су намењени незапосленима, студентима и средњошколцима између 15 и 30 година. Број учесника по курсу је до 20.

Пријаве су до 5. марта преко пријавног формулара, где поред основних података кандидати треба да напишу и пошаљу мотивациони есеј од највише десет (10) реченица на тему Како намеравам да употребим знање  језика у 2023. години?”.

Заинтересовани се могу пријавити на један од следећих курсева:

Енглески језик за почетнике
Овај курс је намењен полазницима који никада нису учили енглески језик или онима који су га учили, али нису добро савладали чак ни основе.
Курс ставља акценат на конверзацију и општу комуникацију у свакодневним животним ситуацијама. Током курса ће бити обрађене разне теме и широк спектар вокабулара. Полазници ће научити нове речи и изразе који ће им умногоме олакшати говор. Поред тога, они ће стећи основно знање граматике које ће од самог почетка примењивати у конверзацији. Настава ће бити интерактивна и у складу са савременим методама предавања страних језика. У припреми часова користиће се мултимедијални садржаји и уџбеници најпризнатијих страних издавача. Такође, настава ће се углавном одвијати на енглеском језику, што је рецепт за успех и развијање свих језичких вештина.
Уписивањем курса Енглески језик за почетнике, коначно ћете направити помак у вашем знању енглеског језика јер је настава осмишљена тако да омогући полазницима да се припремају за комуникацију већ од првог часа. Након овог курса, полазници ће моћи да причају о основним животним темама, као и да се снађу у иностранству и на путовањима. На крају курса радиће се завршни тест и полазници ће добити сертификат о оствареном нивоу знања језика. Право на сертификат имаће полазници који су присуствовали на минимум 80% часова.
Bреме трајања курса: Курс енглеског језика за почетнике одржаваће се два пута недељно у трајању од по 60 минута. Укупно трајање курса је 12 недеља.
Термини наставе: среда и петак од 19:30 до 20:30 часова, први час почиње 8. марта и завршава се 26. маја
Место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра ,,Обреновац’’
Узраст: студенти, средњошколци и незапослени
Предавач: Ивана Радивојевић

Француски језик за почетнике
Почетни курс француског језика базира се на развијању основне конверзације и практичне примене језика у једностваним и уобичајеним животним ситуацијама.
Полазници ће научити да представе себе, своју породицу и пријатеље, да разумеју кратке текстове и усмене поруке (кратка лична писма и поруке, огласе, плакате, проспекте, распореде, јеловнике, телефонски разговор…), да одговоре на поруке у писаном и усменом облику (да сеизвини, захвали, предложи активности…).
Моћи ће да воде кратак разговор у ситуацијама као што су куповина у продавници, куповина карте за биоскоп, културни догађај, спортски догађај, резервација у ресторану, заказивање састанка. Научиће да говоре о својим интересовањима, хобијима, да изразе допадање и жеље.
Метода: Le Nouveau Taxi 1, Hachette
Bреме трајања курса: три месеца, тј. 52 часа
Термини наставе: понедељком и четвртком од 19:30 до 21:00 часова, први час почиње 6. марта и часови трају до 12. јуна.
Место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра ,,Обреновац’’
Узраст: студенти, средњошколци и незапослени
Предавач: Катарина Перић

Енглески језик „Businesss Start-up“ – курс пословног енглеског језика за почетнике – Ниво А2.1 (нижи основни)
Курс је намењен свима којима је енглески језик потребан у професионалном контексту, односно радном окружењу и то оним полазницима који су раније савладали ниво А1 или сматрају да поседују минимално и најосновније знање енглеског језика.
Курс омогућава напредак кроз нивое знања енглеског језика на исти начин као и општи курс енглеског језика, али притом, бави се темама у вези са пословним окружењем, стварним и природним пословним језиком, стварним компанијама и производима и језичким вештинама комуникације која је у реалним ситуацијама потребна на радном месту. Неке од тема у оквиру којих ће полазници поред терминологије усвајати све језичке вештине (усмена и писана комуникација, разумевање текстова и разговора, употреба граматике и терминологије): представљање, употреба бројева и електронске поште и компјутера, распореди, цене, радна места и установе, давање и разумевање информација, активности на послу, састанци, датуми, пословна путовања и резервације хотела и карата, извештаји, документација, телефонски изрази, упоређивање производа и услуга, продаја, куповина и наруџбенице, маркетинг, медији, транспорт. Полазници ће савладати један подниво А2.1. Приликом уписа потребно је урадити улазни тест ради одређивања нивоа знања како би радионица била прилагођена сваком полазнику.
Bреме трајања курса: обухвата 12 термина од 120 минута (једном недељно)
Термини наставе: недељом од 18 до 20 часова, први час почиње 12. марта и часови трају до 30. маја.
Место: просторије Канцеларије за младе, приземље Спортско-културног центра ,,Обреновац’’
Узраст: студенти и незапослени
Предавач: Мирјана Матић

Додатне информације можете добити на мејл: kzm.obrenovac@gmail.com или лично у Канцеларији за младе, приземље Спортско-културног центра Обреновац”.

Све радионице су бесплатне и инклузивне, а један полазник може похађати више радионица. Намењене су деци и младима из Обреновца. Број полазника је ограничен. Уколико вам је потребан неки вид подршке, молимо да то наведете у пријавном формулару.