У хали спортова Спортско-културног центра ”Обреновац” одржано је школско такмичење у рукомету. Такмичили су се обреновачки средњошколци, а градско такмичење у Београду одржаће се половином априла.

Професор физичке културе Маја Јевђеновић нагласила је, да су се такмичили дечаци и девојчице, а првопласиране екипе у обе категорије, представљаће Обреновац на градском такмичењу у Београду.

– Деца воле рукомет, посебно у хали где има доста простора. Претходних година на градском такмичењу Обреновац је представљала Пољопривредно-хемијска школа у женској категорији, док је у мушкој категорији то била Техничка школа – казала је Маја.

Школска такмичења организује Градска општина Обреновац у сарадњи са Спортским Савезом Обреновца, а председниик Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић посебно наглашава значај школског спорта за примарни развој спорта.

– У претходним недељама завршио се школски спорт у малом фудбалу, а сада према утврђеном плану настављамо са рукометом. Током целе наредне недеље биће одигран велики број мечева између школа, те ћемо имати победнике и у основношколском узрасту, како у мушкој тако и у женској селекцији – рекао је Станковић.