Представници Градске општине Обреновац данас су посетили децу из Грабовца и околних сеоских месних заједница, који су отпутовали на седмодневно бесплатно зимовање на Гоч. Трећа група малишана из Обреновца ове зиме борави у одмаралиштима Центра дечијих летовалишта захваљујући реализацији програма ”Еко кампови”.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да је основна идеја програма ”Еко кампови” управо да се деци обезбеди боравак на чистом ваздуху уз дружење са вршњацима, те да је у плану да се и у наредном периоду настави са реализацијом овог пројекта, како би сва деца добила прилику да уживају на најлепшим планинама Србије.

– Ово је трећа група деце коју смо ове године послали на зимовање, а већ крајем ове школске године, у плану је да још 800 малишана, који у овој години нису отпутовали на зимовање, такође оду на бесплатан одмор  – рекао је Станојевић и овом приликом позвао децу, која нису ишла на бесплатно зимовање ове године, да поднесу пријаве за наредна бесплатна путовања.

Деца из основних школа са територије општине Обреновац, у оквиру програма ”Еко кампови” добила су прилику да бесплатно бораве на најпосећенијим планинама, Тари, Дивчибарама, Букуљи, Гочу  и Руднику.

– Данас је прилика да се дружимо са малишанима из Основне школе ”Грабовац”, да се упознамо, попричамо о њиховим активностима претходних дана, шта су упознали на Гочу, а оно што је најбитније, стекли смо утисак да су наши малишани презадовољни овим зимовањем – рекао је Борис Богдановски, начелник одељења за информисање и бригу о младима.