Трећа група обреновачких основаца кренула је јутрос пут Таре, Букуље, Рудника и Гоча на зимовање. Више од 400 малишана ће у оквиру програма Еко кампови који се у потпуности финансира из буџета Градске општине Обреновац провести наредних седам дана у одмаралиштима Центра дечјих летовалишта Београда. На овај пут испратио их је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је изјавио да је ово изузетно леп дан за обреновачке основце.

– Настављамо са акцијом која траје дуги низ година, имали смо мали прекид због корона вируса, наравно да смо срећни што смо у прилици да их опет пошаљемо на наше најлепше планине у склопу ”Еко кампова” – рекао је Блажић.

– Овог пута на Тару је кренуло пет школа, Основна школа ”Јован Јовановић Змај”, основне школе из Скеле и Грабовца, Основна школа ”Јефимија” и наравно основци из Основне школе ”14. октобар” Барич. Преко 400 малишана је кренуло јутрос на Тару, остали крећу такође данас у току дана из осталих школа још њих 400, тако да смо заиста срећни што овог дана после зимског распуста можемо да пошаљемо још 800 малишана на ”Еко кампове” – поручио је Блажић и додао да ће се програм ”Еко кампова” наставити и током летњег распуста.

– Ми смо једина општина у Србији која има овакав програм и јако смо поносни због тога. Остало је још 800 малишана који су се изјаснили да ће током летњег распуста ићи на ”Еко кампове”.  Оно што ћемо и даље радити то је да ће ови кампови и даље трајати и покушаћемо да направимо једну малу промену, а то је да кампове изместимо из распуста, тако да малишани и наставници буду слободни, а током године у виду рекреативних настава да спроведемо ових седам дана одмора – закључио је Блажић.