Panda Labs Junior for Just Transition је регионални пројекат намењен младима. Кроз двогодишњи циклус пројекат доприноси стицању специфичних знања из области климатских промена, праведне транзиције и зеленог предузетништва. Део овог пројекта су и ученици средњих школа из Обреновца који су своје пројекте представили у Природњачком дому, ученицима средњих школа из Македоније.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине је изјавио да је пројекат који спроводи Светска организација за заштиту природе међународног карактера.

– Данас имамо ученике из Македоније и њих су овде дочекали ученици из oбреновачких средњих школа. Надамо се да ће један овакав састанак поспешити интеракцију између ученика на ову тему и да заједно пронађемо решења и технологију за даљу заштиту животне средине – рекао је Андрић.

Горан Врељански из Светске организације за природу је изјавио да су овим пројектом обухваћени средњошколци и студенти.

– Учесници кроз низ едукација добијају знање о томе шта је процес праведне транзиције, која је њихова улога у свему томе. Такође, добијају информације о томе како да покрену своје послове, да се удруже и како да се њихов глас чује – поручио је Врељански и нагласио да овај пројекат кроз разна такмичења и едукације има за циљ да повеже младе из региона.