Вински фестивал, који се одржава по шести пут, окупио је у Соколском дому велики број љубитеља вина, а своју понуду посетиоцима су представиле винарије из свих крајева Србије. Поред винарија, и ове године, учешће на фестивалу узели су произвођачи сирева, сухомеснатих производа и других сласних гурманских залогаја.

Јелена Мушкиња, шеф одсека за пољопривреду Градске општине Обреновац је изјавила да поред тога што на територији општине Обреновац нема пуно регистрованих дестилерија постоји доста индивидуалних произвођача вина.

– Овако једна манифестација је јако битна јер доста излагача дође у Обреновац и наши суграђани могу да присуствују и пробају различите врсте вина – рекла је Мушкиња.

Алекса Ивошевић, члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да општина Обреновац има туристички потенцијал.

– Обреновац свакако планира да развија туризам и ми смо у обавези да обогатимо понуду оваквим догађајима. Што се тиче саме пољопривреде, уверен са  да ћемо нашим пољопривредницима помоћи кроз градске и републичке субвенције, јер ако немамо јако село нећемо имати ни јак град нити јаку државу – поручио је Ивошевић.

Михаило Димитријевић, организатор фестивала је рекао да се на фестивалу поред произвођача вина из целе Републике Србије налазе и произвођачи гастрономских производа.

Димитријевић је изразио своје задовољство бројем излагача и посетилаца овог фестивала.