Реализацијом пројекта ”Чиста Србија”, на територији градске општине Обреновац планирани су пројектовање и изградња новх 100 километара канализационе мреже. У Брештанској улици, у месној заједници Уровци, у току је изградња кућних прикључака за канализациону мрежу, односно завршни радови на изградњи канализационе мреже.

– Овај посао је врло захтеван и подразумева излазак инжењера у сваку улицу и као такав траје дуго. Наши грађани због изградње канализационе мреже имају доста проблема у свакодневном функционисању, посебно у деловима града, где су улице уске, па делови на којима су извођени радови остану неки период неасфалтирани. Међутим, процедура је таква, да треба сачекати неко време, пре самог асфалтирања, како не би дошло до пуцања асфалта – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

Матић је овом приликом замолио грађане за стрпљење док трају радови и најавио нове грађевинске радове у насељу Младост.

Он је такође истакао, да је добијена грађевинска дозвола за извођење радова на изградњи канализационе мреже у месној заједници Барич, па је и најавио почетак грађевинских радова у овом делу општине Обреновац.

– Овим пројектом обухваћена је изградња канализационе мрже у месним заједницама Звечка, Уровци, Кртинска, један део насеља Гај, као и део индустријске зоне. Такође, ради се на пројектовању наставка мреже у Зввечкој, од надвожњака до Ратара, као и део Мислођина, али и цео Барич – навео је Матић.