У основним и средњим школама на територији градске општине Обреновац одржана је свечаност поводом прославе школске славе, Светог Саве. Свети Сава, један од најважнијих личности наше историје, сматра се зачетником средњовековне књижевности и заштитиником просветних установа. Светосавску свечану приредбу и ове године припремали су ученици са својим наставницима. Представници Градске општине Обреновац посетили су школске установе широм општине Обреновац и том приликом свим ученицима и запосленима честитали празник.

На дан Светог Саве, а у окквиру свечаних приредби, ученицима и наставницима додељивана су посебна признања за постигнуте резултате у претходном периоду.

– Прослављамо Савиндан и негујемо сећање на лик и име Светог Саве. Данас је празник свих школа, ђака, просветних радника, али и многих домова широм Србије. Данас је прилика да се подсетимо вредности, скромности, учења, помирљивости, али и да пратимо пут врлина које су красиле Светог Саву – рекао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

У издвојеном одељењу Основне школе ”14. октобар” ученицима су подељени и пригодни поклони које је припремила Градска општина Обреновац у сарадњи са Саветом месне заједнице Мала Моштаница.