Поводом прославе дана школе, у Соколском дому одржана је приредба ученика Прве Обреновачке основне школе. Ове године, програм су припремали ученици од 1. до 8. разреда. Ова најстарија образовна установа у Обреновцу обележила је 199 година рада. Обележавању дана школе, присуствовао је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Након 2 године од пандемије, коначно смо поново срећни што имамо прилику да се дружимо, певамо, глумимо. Све секције у оквиру школе раде, припремамо се за јубилеј – навела је директорка Прве обреновачке основне школе Милена Ергарац.

Ученици ове школе могу се похвалити и изуезтним резулаттима са многобројних такмичења.

– Школа је очувала углед и поносно можемо рећи да наши ученици и даље остварују значајне резултате на такмичењима, различитим конкурсима, врло су активни, не само у опште образовни предметима, већ и у спорту, музици – поручила је Ергарац.

Она је овом приликом нагласила да је школа модерно опремљена, те да ученици и наставници у овој школи имају добре услове за рад, а како каже, у свему томе, помогла је Градска општина Обреновац, Град Београд, као и родитељи ученика.