Један од најуспешнијих српских џудиста Александар Кукољ посетио је џудо клуб ”Обреновац”. На првенству Европе за сениоре 2017. Кукољ је освојио златну медаљу, а четири године касније, на Светском првенству у Будимпешти, припало му је сребро.

Александар Кукољ припрема се за нову сезону такмичења.

– Већ средином фебруара треба да кренем на планину, у Бугарској ћу провести 3 недеље, након чега имам такмичење у Анталији. У првој половини години одржаће се светско, а потом и европско такмичење -истакао је Кукољ.

Председник џудо клуба ”Обреновац” Бранко Живковић нагласио је значај посете искусних спортиста младим почетницима у свим спортским дисциплинама.

– Врхунски спортисти најбоље знају шта је потребно за такмичења, државна, светска првенства и слично – рекао је Живковић.

Председник Комисије за спорт Милош Станковић такође је посетио џудо клуб ”Обреновац”, где је имао прилику да разговара са нашим прослављеним спортистом Кукољем.

– Долазак Кукоља за нашу дечицу из клуба значи много. Наиме, ово је прилика да им успешан спортиста пренесе искуства из праксе, да их додатно мотивише за наредне мечеве – рекао је Станковић.