Градска општина Обреновац у сарадњи са Секретаријатом за спорт и Спортским савезом Обреновац, годинама уназад организује школска спортска такмичења. Такмичења су организована у хали спортова Спортско-културног центра ”Обреновац”, а најуспешније екипе наћи ће се на градском такмичењу.

Данас су у Спортско-културном центру ”Обреновац”одржана такмичења у фудбалу. Учешће на такмичењу узела су деца седмог и осмог разреда основних школа.

Такмичење је испратио и председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

– Наш циљ је да што више наше деце узме учешће на значајним такмичењима, како у Београду тако и на првенству Србије, које је апсолутно и најквалитетније такмичење када је у питању школски спорт у фудбалу – навео је Станковић.

Током такмичења о деци воде бригу лиценцирани спортски тренери и професори физичке културе.

– Програми су добри и као такви потребни су деци. Важно је да се деца баве спортом, како би била здрава, међутим посебно ми се свиђа што су ова такмичења повод да деца из сеоских средина дођу у Обреновац, имају прилике да се друже са децом из других обреновачких школа, а мало је повода за таква окупљања – рекао је Драган Живановић, наставник физичке културе.