Градско повереништво за избеглице упутило је јавни позив избеглим и интерно расељеним лицима да се јаве повереницима у београдским општинама где су пријављени, како би исказали своје основне потребе за решавање стамбеног питања. На основу тога градски повереник сачиниће обједињени захтев за град Београд, који ће бити основа за аплицирање код Комесаријата за избеглице.

Избегла и интерно расељена лица могу код општинских повереника да поднесу захтеве за сеоска домаћинства, монтажне куће или грађевинске пакете за започете објекте, саопштено је из Градског повереништва за избеглице.

Захваљујући блиској сарадњи Комесаријата за избеглице, Градског повереништва за избеглице са општинским повереницима, град Београд ће омогућити избеглицама и интерно расељеним лицима да без ограничења конкуришу за пројекте који се буду реализовали, а којима могу да реше своје стамбено питање. 

У протеклих годину дана, изграђено је двадесет стамбених јединица, а гради се још четрдесет, намењених социјалном становању у заштићеним условима за најугроженије категорије избеглица. Затворена су и четири формална колективна центра, а затварање преостала два у Калуђерици и Крњачи планирано је средином следеће године. Град Београд на овај начин може и жели да буде лидер у решавању проблема избеглица и интерно расељених лица.

Извор: Беоинфо