Јуче је одржана седница Скупштине општине Обреновац на којој је било речи о отврању новоизграђеног модерног дијагностичког центра, као и почетку изградње нове градске пијаце.

На месту које је некада било запуштено изграђен је нови здравствени објекат, дијагностички центар који је опремљен савременом медицинском опремом.

– Зграда је опремљена најсавременијим медицинским апаратима, а на овом месту наши суграђани моћи ће да обаве специјалистичке прегледе. Ако се вратимо деценије уназад, слободно могу рећи да није било инвестиција у здравствени систем, међутим пре 3 године успели смо да отворимо нову зграду, ново крило нашег Дома здравља, а за мање од месец дана, отворићемо нови, савремени дијагностички центар који ће бити додатна подршка здравственом систему Обреновца – навео је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Он је нагласио, да ће отварањем новог дијагностичког центра, здравствене услуге у општини Обреновац бити подигнуте на виши ниво.

– Завалио бих грађанима, који су веровали да ћемо заједно доћи до циља, који подразумева здравствени систем који ће служити будућим генерацијама Обреновца – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом поменуо и изградњу нове пијаце у централном делу општине Обреновац.

– Зелена пијаца никада није била место на коме се само купује и продаје, већ се на том месту чувала традиција нашег краја. Смештена у самом центру града, зелена пијаца дочекала је да оде у историју и да се на том месту сагради нова, лепша пијаца за будуће генерације којом ћемо моћи да се похвалимо као једном од лепших у Србији –истакао је Станојевић.

Он је нагласио, да ће уз нову модерну пијацу бити изграђен паркинг са довољним бројем паркинг места.