Општинско веће је на данашњој седници усвојило предлог измена и допуна плана јавних набавки радова, услуга и добара великих и малих вредности у 2009. години које се финансирају из буџета ГО Обреновац. Овом изменом за капитално одржавање пословних објеката и зграда планирано је 5 милиона динара  и она је, како је на седници образложено, уследила након што су последњом изменом буџета изузета средства за надградњу зграде општине у износу од 10 милиона динара. Планирана средства за текуће поправке и одржавање зграда и објеката општине повећана су за 500 хиљада динара.

Чланови општинског већа данас су усвојили и извештај комуналне инспекције и извештај о финансијском ефекту петровданског вашара. Истакнуто је да су све службе обавиле посао на најбољи могући начин, да је према проценама било око 30 хиљада посетилаца и да ће како се процењује приход општине од овог и крстовданског вашара бити 5 до 6 милиона динара.

Поред овога данас је усвојен и програм коришћења средстава буџета за ову годину опредељених за пољопривреду за исплату субвенција за набавку опреме за прераду меда. Субвенција је утврђена у висини од 40 % од плаћеног износа набављене опреме.