Деца из обреновачких основних школа ове зиме проводе распуст на најпосећенијим планинама Србије. Захваљујући програму Еко кампови, који спроводи Градска општина Обреновац овог јануара на Тари, Букуљи, Рднику, Дивчибарама и Гочу борави друга група основаца, која је на бесплатно зимовање отишла у суботу, 14. јануара.

Децу је на Тари посетио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Он је овом приликом закључио да је деци на зимовању слободно време употпуњено квалитетним садржајима.

– Деца ће са ових зимовања понети лепу слику наших планина. Наиме, ми реализујемо овај програм најпре због деце која су и корисници, а у план је да надаље наставимо са спровођењем овог програма, а све са циљем да и будуће генерације добију прилику да упознају Србију и наше најлепше планине, да путују бесплатно, у трошку Градске општине Обреновац.

Овај програм, Градска општина Обреновац спроводи захваљујући доброј сарадњи са Центром дечијих летовалишта.

– Посао нас из Центра дечијих летовалишта је, да децу дочекамо на најбољи могући начин, понудимо интересантне анимације, упознамо их са природом и свим понудама наших планина – рекао је директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић.

Такође, он је овом приликом нагласио, да ће Центар дечијих летовалишта водити бригу о објектима који ће бити од користи и будућим генерацијама деце. Наиме, радиће се на реновирању и санацији објеката у којима одседају велике групе малишана.

Члан Већа општине Обреновац Алекса Ивошевић рекао је, да Градска општина Обреновац, како би реализовала програм бесплатниог боравка деце на планинама Србије, током радне године улаже велики труд и рад.

– Деца су нам мотив да се и у будуће трудимо, како бисмо омогућили још већем броју деце, да проводе време на нашим планинама – навео је Ивошевић.