Данас, на православни хришћански празник Богојављење, као и претходних година у општини Обреновац, организовано је пливање за Часни крст. Манифестација је одржана на Забрежју, на Сави код Кајак кану клуба, а организатори догађаја су Црквена општина и Градска општина Обреновац. Пре пливања, почетка такмичења, одржана је литургија.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић нагласио је, да се пливање за Часни крст организује већ 9. годину заредом на шта су, како истиче, као организатори посебно поносни.

– Захвалио бих учесницима, девојкама и момцима, на храбрости и учешћу на оваквој манифестацији. Такође, захвалио бих и институцијама, које су помогле организацију овог догађаја, јер без учешћа релевантних институција у самој организацији, овакво такмичење не би било могуће организовати уз све мере безбедности – навео је Станковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да је ова манифестација један од доказа да се континуирано ради на неговању православља и очувању традиције српског народа.

– Ветар и ниска температура воде нису спречиле наше такмичаре да ускоче у воду и препливају симболичних 33 метара, који представљају године страдања Исуса Христа – рекао је Станојевић и овом приликом честитао празник свим православним хришћанима.