Канцеларија за младе Градске општине Обреновац, као и сваке претходне године и овог зимског распуста, у сарадњи са Спортско-културним центром ”Обреновац” организује бесплатне зимске радионице. Ове зиме, млади из Обреновца подносили су пријаве за учешће на 5 радионица. Основни циљ програма Обреновац-град знања је да младима понуди креативно провођење слободног времена, као и квалитетно неформално образовање.

Током зимског распуста у просторијама Канцеларије за младе и Спортско-културног центра ”Обреновац” организоване су радионице роботике, декупажа, сликања и цртања, зумбе и филмска радионица.

Ове зиме, као и претходне, радионица роботике веома је популарна међу младим Обреновчанима, а младе на овој радионици посетио је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Током зимског распуста на радионицама Канцеларије за младе, учешће узме око 200 младих из основних и средњих школа са територије општине Обреновац.

– Радује нас велики број полазника на свим радионицама, али и позитивне реакције родитеља које говоре да су нам ови програми потребни и у будућности. Змски распуст користимо, како би малишани квалитетнио проводили слободно време, али и да нешто науче – рекао је Урош Мирићић испред Канцеларије за младе Градске општине Обреновац.

Станојевић је и овог пута, како објашњава, приметио ентузијазам младих који узимају учешће на радионицама Канцеларије за младе што га, како истиче, посебно радује.

– Ова радионица је веома иновативна, јер ако узмемо у обзир да живимо 4. технолошку револуцију, ово је будућност и начин живота младих који ће у будућности стицати знања и радити. Правовремени рад са младима нешто је што ће нам донети светлу будућност и из тог разлога овакви програми постоје.